Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania a vândut titluri de stat de un miliard de lei în primul semestru, marcând un profit de 20%

Banca Transilvania a vândut titluri de stat de un...

Autor: Roxana Pricop

12.08.2015, 00:05 841

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a treia instituţie de credit din sistemul local după valoarea activelor, şi-a redus ex­pu­ne­rea cu 1,1 miliarde de lei pe certificate de tre­zorerie în lei emise de Guvernul României în primul semestru, până la 6,68 mld. lei.

Banca avea un portofoliu de titluri în valoare de 9,8 miliarde de lei la finalul pri­mului se­mestru, în scădere cu 9% faţă de începutul anului, potrivit raportului semestrial. Mare parte din cele 9,8 miliarde de lei provin din lichidităţile atrase de la clienţi prin intermediul depozitelor bancare.

În prima jumătate a anului, banca a raportat câştiguri nete de 200 milioane de lei din vânzarea titlurilor deţinute în portofoliu, reu­şind astfel să îşi amortizeze scăderea rapor­tată de încasările din dobânzi şi să rapor­teze un plus de 5% al profitului net se­mestrial până la 190 milioane de lei. Câştigul net din vânzarea titlurilor este dublu faţă de rezultatul raportat în prima jumătate a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO