Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania atinge miercuri la bursă maximul din 2019. De la începutul anului acţiunile au un plus de 7%

Banca Transilvania atinge miercuri la bursă maximul din...

Autor: Liviu Popescu

03.04.2019, 19:35 657

Banca Transilvania (TLV), cea mai tranzacţionată acţiune la bursa românească, a închis miercuri seară la maximul din 2019, în contextul în care doar în şedinţa de astăzi acţiunile s-au apreciat cu 0,7%, la 2,14 lei.

Banca Transilvania începe astfel să îşi revină după prăbuşirea din decembrie 2018. Instituţia de credit urmează să aibă în luna aprilie adunarea generală a acţionarilor prin care aceştia trebuie să voteze un dividend cu un randament de circa 7% şi alocarea unei acţiuni gratuite la 12 deţinute.

Banca Transilvania, care a devenit anul trecut cel mai mare grup financiar din România după active, a raportat pentru 2018 un profit net de 1,2 mld. lei, în creştere faţă de 2017, după majorarea veniturilor şi ajustarea costurilor. Profitul a fost influenţat de ascensiunea creditării cu 22%, ritm de creştere dublu faţă de cel din 2017, într-un context caracterizat de reluarea trendului de creştere a dobânzilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO