Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania, Fondul Proprietatea şi Romgaz au fost cele mai tranzacţionate companii în S1 2017. Pe listă este şi Digi

Banca Transilvania, Fondul Proprietatea şi Romgaz au...

Autor: Dan Grigore Ivan

06.07.2017, 00:05 589
KTransilvania (TLV) rămâne cel mai tranzacţionat emitent de la Bucureşti şi după primul semestru al acestui an, în urma realizării unor tranzacţii cumulate în valoare de puţin peste 1 miliard lei în această perioadă.
 
Capitalizarea bursieră a celei de a doua bănci din sistemul românesc a crescut în această perioadă cu 12,57%, cu peste un punct procentual mai mult decât indicele BET, referinţa bursei bucureştene. Pe locul doi în topul celor mai tranzacţionate companii de pe segmentul principal de la Bucureşti s-a plasat Fondul Proprietatea (FP), cu tranzacţii totale de 698 milioane lei, ce au antrenat o apreciere a valorii de piaţă a FP cu 4,4%.
 
Podiumul a fost completat de Romgaz Mediaş (SNG), producătorul naţional de gaze natural, companie deţinută în proporţie de 70% de către statul român, după ce s-au desfăşurat în primele şase luni ale anului tranzacţii cu titluri SNG în valoare de 557,7 milioane lei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO