Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania, fondurile afiliate şi o persoană fizică şi-au vândut acţiunile de la Boromir pentru 9 mil. lei. SSIF BRK Financial şi-a lichidat deţinerea de 7,3%

Banca Transilvania, fondurile afiliate şi o persoană...

Autor: Liviu Popescu

06.09.2016, 00:05 783

Boromir IND, acţionarul majoritar, şi-a crescut deţinerea la Boromir de la 68,6% la 89,6%. 

Banca Transilvania (TLV), mai multe fonduri de investiţii afiliate, di­vizia de asset management şi o per­soană fizică, Mărioara Hanga, au vândut săptămâna trecută un pachet de 29,3 milioane de acţiuni la produ­cătorul de produse de panificaţie Boro­mir Prod Buzău (SPCU) la un preţ de 0,3 lei/titlu.  Pentru întreg pa­chetul vândut, clujenii şi Mă­rioara Hanga au încasat aproximativ 8,8 mil. lei şi şi-au lichidat participaţiile.

„Toate tranzacţiile cu acţiuni din por­tofoliul fondurilor noastre sunt ope­raţiuni uzuale de administrare. În­cer­căm să maximizăm profitul afe­rent investiţiilor clienţilor noştri unde şi cât putem”, au transmis re­pre­zen­tanţii BT Asset Management la solicitarea ZF.

F.D.I BT maxim deţinea 4,8% din Boromir, urmat de F.I.I BT Invest 1, cu 4,14%, Banca Transilvania cu 2,32%, în timp ce F.I.I BT Invest şi BT Asset Management aveau sub 1%.

Tranzacţiile au fost realizate pe 2 septembrie, adică în ultima şedinţă din săptămână, şi au fost intermediate de BT Capital Partners.

SSIF BRK Financial şi-a lichidat în aceeaşi şedinţă un pachet de aproape 17 milioane de acţiuni, adică 7,3% din totalul acţiunilor Boromir Prod la un preţ mediu de 0,3 lei. Valoarea totală a tranzacţiei se ridică la 5 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO