Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania, FP şi Transgaz au cel mai bun randament al dividendelor (studiu)

Banca Transilvania, FP şi Transgaz au cel mai bun...

Autor: Mediafax

06.02.2017, 00:00 2031

Banca Transilvania, Fondul Proprietatea şi Transgaz sunt companiile care oferă în acest an cel mai bun randament al dividendelor, apreciază compania de brokeraj Tradeville. Anul trecut, companiile româneşti au plătit cele mai consistente dividende din lume, potrivit studiilor realizate de banca de investiţii Berenberg, cu un randament de aproape 8% pentru indicele BET, iar pentru acest an prognozele sunt la fel de încurajatoare, arată Tradevillle.

„Pentru acest an, ne aşteptăm ca marile companii să ofere randamente ale dividendelor mult peste rata inflaţiei şi peste dobânzile oferite pentru depozitele în lei în sistemul bancar”, a declarat Călina Mihali, analist investiţii la Tradeville. În clasamentul realizat de Tradeville se află bănci, fonduri de investiţii şi companii de stat. Locul întâi este ocupat de Banca Transilvania, care ar putea oferi o combinaţie de acţiuni gratuite şi dividende. Locul doi este ocupat de Fondul Proprietatea, de la care se aşteaptă un randament al dividendului de 11,3% pentru acest an, în timp ce o parte dintre SIF-uri – aflate şi ele în top 10 – ar putea beneficia de distribuţia extraordinară efectuată anul trecut de Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO