Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania prelungeşte perioada de răscumpărare şi vrea să răscumpere acţiuni suplimentare de 39 de milioane de lei

Banca Transilvania prelungeşte perioada de...

Autor: Tibi Oprea

16.12.2019, 18:47 701

Banca Transilvania (simbol bursier –TLV), cea mai mare bancă locală în funcţie de active, a decis luni prelungirea perioadei de răscumpărare de acţiuni până pe 23 ianuarie 2020, precum şi majorarea numărului de acţiuni răscumpărate, potrivit unui raport la bursă.

“Prelungirea perioadei de răscumpărare până la data de 23.01.2020, precum şi majorarea numărului de acţiuni răscumpărate cu încă 15.000.000 acţiuni cu valoarea nominală de 1 leu/acţiune, la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la BVB din momentul efectuării achiziţiei şi un preţ maxim de 4 lei, conform preţurilor zilnice de tranzacţionare la BVB, valabile în perioada de răscumpărare”, se arată în raportul la bursă.

Astfel, consiliul de administraţie al băncii de la Cluj a decis să răscumpere acţiuni suplimentare de 39,15 milioane de lei, potrivit calculelor ZF pe baza preţurilor curente de tranzacţionare.

Acţiunile TLV se tranzacţionează în creştere cu 30,17% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 2,7 miliarde lei, emitentul ajungând la 13,6 miliarde lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO