Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania se pregăteşte să iasă pe piaţă cu obligaţiuni de 30 mil. euro

Banca Transilvania se pregăteşte să iasă pe piaţă cu obligaţiuni de 30 mil. euro

Foto Silviu Matei

Autor: Andrei Chirileasa

19.10.2012, 00:07 3035

Banca Transilvania (TLV) pregăteş­te lansarea unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 30 mil. euro, cu o scadenţă de 6-7 ani, care vor putea fi convertite în acţiuni.

Obligaţiunile vor oferi o dobândă de 6-6,25% pe an peste rata dobânzii de referinţă la euro (EURIBOR la 6 luni), potrivit condiţiilor generale de emisiune publicate pe site-ul băncii. EUROBOR la 6 luni este în prezent de circa 0,4%.
Până la lansarea obligaţiunilor, acţionarii Băncii Transilvania vor discuta în AGA din 30 octombrie delegarea către consiliul de administraţie a atribuţiei de majorare a capitalului social prin conversia obligaţiunilor, fără posibilitatea exercitării vreunui drept de preferinţă din partea acţionarilor înregistraţi în registrul acţionarilor la datele de conversie.
Preţul de conversie a obligaţiunilor în acţiuni va fi calculat pe baza preţului mediu de pe bursă din ultimele 90 de zile anterioare conversiei. Aceasta este a doua emisiune de obligaţiuni convertibile derulată de Banca Transilvania. Precedenta, în valoare de 25 mil. dolari, s-a derulat în 2005. IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a subscris atunci obliga­ţiuni de 20 mil. dolari. În urma conversiei lor, IFC a preluat în 2009 un pachet de 3,5% din Banca Transilvania.
Principalii acţionari ai băncii sunt BERD, cu 14,6%, Bank of Cyprus, cu 9,6%, SIF-urile şi Horia Ciorcilă - preşedintele şi fondatorul băncii, cu pachete de până la 5%. Banca Transilvania are o capitalizare de 498 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO