Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania şi Transelectrica sunt cele mai ieftine acţiuni din prima ligă a bursei

Banca Transilvania şi Transelectrica sunt cele mai...

Autor: Roxana Pricop

24.02.2016, 00:06 2488
Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) şi cele ale Transelectrica (TEL) au devenit cele mai atractive titluri din cele zece incluse în indicele BET, principala referin­ţă a bursei de la Bucu­reşti, după pu­blicarea rezultatelor financiare preliminare pe 2015.
 
Titlurile Banca Transilvania au un indicator PER (Price – Earnings Ratio) de 2,9 după profitul record de 2,418 miliarde de lei raportat în 2015. Indicatorul trailing PER se calculează împăr­ţind preţul acţiunii la profitul net pe acţiune raportat de companie în 2015.
 
Cu cât indicatorul PER este mai mic, cu atât o acţiune poate fi considerată mai atractivă sau subevaluată. Banca Transilvania deţine cea mai mare pondere în indicele BET, respectiv 21,63%. Indicele BET grupează cele mai lichide zece companii de la bursă. În acest an acţiunile TLV s-au depreciat cu 3% faţă de o scădere de 9% a indicelui BET. Spre comparaţie, acţiunile BRD, a doua bancă inclusă în indicele BET, au un indicator de 14,7, calculat în baza profitului pe 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro