Burse - Fonduri mutuale

​Banca Transilvania, undă verde de la acţionari pentru dividende cu 5,7% randament şi pentru acordarea unei acţiuni gratuite la 10 deţinute

​Banca Transilvania, undă verde de la acţionari...

Autor: Liviu Popescu

29.04.2020, 20:29 2720

Banca Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit din România, a primit miercuri aprobarea acţionarilor pentru a-şi remunera investitorii cu un dividend de 0,115 lei pe acţiune, adică un randament de 5,7%, dar şi pentru a acorda o acţiune gratuită la 10 deţinute, arată calculele realizate de ZF pe baza raportului AGA publicat la bursă.

Astfel acţionarii instituţiei de credit, printre care Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), SIF-uri, fonduri de pensii private Pilon II, au decis miercuri ca 600 de milioane de lei din profitul net de 1,6 mld. lei în 2019 să meargă spre investitori, ceea ce reprezintă o rată de repartizare de 37%.

“Aprobarea datei de 5 octombrie 2020 ca data de înregistrare şi a ex-date – 2 octombrie 2020, pentru identificarea acţionarilor care urmează a beneficia de drepturi rezultate din hotărârile AGOA şi asupra carora se rasfrâng efectele hotărârilor AGOA, inclusiv dar fără a se limita la identificarea acţionarilor care vor beneficia de dividende”, se arată la bursă.

 De asemenea, investitorii au aprobat majorararea capitalului social cu suma de 521.609.059 lei prin emisiunea a 521.609.059 noi actiuni cu valoare nominala de 1 leu/actiune, precum si stabilirea unui pret in valoare de 0 (zero) lei pentru compensarea fractiunilor de actiuni rezultate in urma aplicarii algoritmului si rotunjirii rezultatelor, conform prevederilor legale in vigoare, precum si acordarea unui mandat Consiliului de Administratie in vederea stabilirii unui pret superior celui aprobat (daca va fi cazul).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO