Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania va acorda pe 16 iunie dividende de 800 de milioane de lei din profitul realizat anul trecut

Banca Transilvania va acorda pe 16 iunie dividende de 800...

Autor: Eduard Ivanovici

08.06.2022, 12:22 11895

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit de pe piaţa românească în funcţie de active (simbol bursier TLV), şi-a informat acţionarii că ziua de 16 iunie 2022 reprezintă data plăţii dividendelor acordate în urma hotărârii Adunării Ordinare a Acţionarilor de la sfârşitul lunii aprilie, conform unui raport de la Bursa de Valori Bucureşti.

Valoarea brută a dividendului este de 0,1267533618 lei, iar impozitul pe dividende se va reţine la sursă conform reglementărilor legale în vigoare la data plăţii. Data de înregistrare a fost pe 6 iunie, iar termenul ex-date pe 3 iunie.

„Acţionarii care la data de înregistrare anterior menţionată deţin acţiuni BT în conturi deschise la unul sau mai multi Participanţi la sistemul Depozitarului Central sau au comunicat un cont de plată către Depozitarul Central, vor primi dividendele aferente deţinerilor respective în contul Participanţilor (corespunzător nivelului de deţineri gestionate de către fiecare Participant) sau în contul indicat Depozitarului Central, fără prezentarea unor documente suplimentare”, reiese din raport.

Instituţia bancară va distribui dividende de 800 de milioane de lei, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB, nivelul fiind depăşit în luna iunie doar de trei companii: OMV Petrom (1,9 miliarde de lei sub formă de dividende), BRD – Groupe Société Générale (896 de milioane) şi Fondul Proprietatea (802 milioane).

Primele două societăţi au distribuit dividendele pe 6, respectiv 7 iunie. Plata se va realiza pe 27 iunie în cazul FP. Tot luna aceasta, mai exact în data de 24, Nuclearelectrica va distribui dividende de 596 de milioane de lei.

Înregistrând tranzacţii de 1,1 miliarde de lei, acţiunile TLV au coborât cu 5,6% de la începutul anului, pe un indice BET în scădere cu 4,6%. Valoarea de piaţă a băncii atinge 15,5 miliarde de lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO