Burse - Fonduri mutuale

Bancherii îşi fac planurile: FED reduce dobânda de referinţă pentru a treia oară în acest an, dar avertizează investitorii să nu se aştepte la noi scăderi. Bursele primesc bine vestea şi trec pe creştere

Bancherii îşi fac planurile: FED reduce dobânda de...

Autor: Ştefan Stan, Mediafax

30.10.2019, 23:00 537

Rezerva Federală a redus miercuri ratele dobânzilor, pentru a treia oară în acest an, într-o acţiune menită să asigure rezistenţă economiei americane pentru războiul comercial global, fără a intra în recesiune, dar a semnalat că ciclul său de reducere a ratelor va lua o pauză.

La reducerea ratei de politică cu un sfert de punct procentual, la un interval ţintă cuprins între 1,50% şi 1,75%, banca centrală a Statelor Unite a renunţat la o referinţă anterioară din declaraţia de politică monetară, potrivit căreia „va acţiona după caz” pentru a susţine expansiunea economică, ceea ce a fost considerată un semnal pentru reduceri viitoare ale ratelor.

Reducerile de dobândă în perioade de creştere economice nu sunt comune, dar nu sunt nici fără precedent. FED a făcut o mişcare similară în timpul lui Alan Greenspan, între 1995 şi 1998. În ciuda faptului că nu mai există spaţiu de manevră prea mare pentru tăieri viitoare, Powell a spus că nu anticipează ca FED să crească ratele de referinţă în viitorul apropiat, potrivit CNBC. 

Indicele de referinţă Dow a urcat cu 0,43%, în timp ce S&P 500 şi Nasdaq au urcat cu 0,33%. Pe de altă parte, dolarul a pierdut teren, atât în faţa euro, cât şi a yen-ului şi a lirei sterline. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO