Burse - Fonduri mutuale

Banii nu dorm: Bursa din New York testează un model prin care ar putea ajunge prima mare bursă unde se tranzacţionează 24/7

Banii nu dorm: Bursa din New York testează un model prin...

Autor: Ştefan Stan

22.04.2024, 10:10 2554

Bursa de Valori din New York chestionează participanţii la piaţă cu privire la avantajele tranzacţionării acţiunilor 24 de ore din 24, în timp ce autorităţile de reglementare analizează o cerere de înfiinţare a primei burse care funcţionează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, potrivit FT. 

Sondajul efectuat de NYSE, parte a Intercontinental Exchange, a fost realizat de echipa sa de analiză a datelor şi nu de conducerea sa, dar subliniază interesul tot mai mare pentru tranzacţionarea unor acţiuni precum Nvidia sau Apple în timpul nopţii, între orele 20.00 şi 4.00, ora estului.

Problema a devenit un subiect fierbinte în ultimii ani, provocată în parte de funcţionarea 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7 a tranzacţiilor cu criptomonede şi de creşterea activităţii investitorilor de retail, stimulată mai întâi de blocajele cauzate de pandemia de coronavirus.

Bursele de valori au devenit un fel de rămase în urmă într-o lume în care alte pieţe mari, inclusiv titlurile de Trezorerie ale SUA, principalele valute şi principalele contracte futures pentru indicii bursieri, pot fi tranzacţionate 24 de ore din 24, de luni până vineri.

Mai mulţi brokeri de retail, printre care Robinhood şi Interactive Brokers, oferă acum acces 24 de ore din 24, în timpul săptămânii, la acţiunile americane, cu tranzacţii care fie se potrivesc cu deţinerile lor interne, fie sunt efectuate prin intermediul unui loc de tranzacţionare "dark pool", cum ar fi Blue Ocean, unde acţiunile sunt adesea tranzacţionate cu investitori de retail asiatici în timpul zilei.

Cu toate acestea, o bursă de noapte ar reprezenta o schimbare radicală în modul în care este percepută tranzacţionarea târzie, din cauza supravegherii stricte a reglementărilor, în comparaţie cu dark pools. Bursele sunt supravegheate direct de Securities and Exchange Commission şi sunt testate pentru stabilitatea şi securitatea lor, precum şi pentru că au nevoie de aprobare pentru a modifica orice reguli.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO