Burse - Fonduri mutuale

Bank of America: Rezultatele financiare se reflectă într-o Bursă americană mai precaută, în timp ce micii investitori devin mai optimişti şi renunţă la bunuri în favoarea experienţelor

Bank of America: Rezultatele financiare se reflectă...

Autor: Eduard Ivanovici

26.04.2022, 00:03 359

Rezultatele financiare la T1/2021 arată că Wall Streetul devine tot mai pesimist, într-o perioadă caracterizată de optimismul micilor investitori, spune Bank of America, citată de Business Insider. Instituţia bancară face referire la rezultatele unor giganţi precum JPMorgan, Goldman Sachs şi Citigroup, care au inclus creşteri ale rezervelor pentru pierderile din credite şi avertismente cu privire la incertitudinile la nivel macro.

În aceeaşi notă, Savita Subramanian, senior member în cadrul Bank of America, spune că răscumpărările de acţiuni bancare pot încetini în viitorul apropiat. Totodată, rapoartele publicate de companii precum operatorul aerian Delta Air Lines şi furnizorul de soluţii pentru lanţurile de aprovizionare Fastenal sugerează că oamenii aleg din nou serviciile în detrimentul bunurilor. Din primul val de societăţi (circa 10% din total) care şi-au publicat datele din primele trei luni ale anului, circa 53% au întrecut estimările privind vânzările şi veniturile.

Per total, analiştii se aşteaptă ca profitul net per acţiune (EPS) al companiilor din S&P 500 să se aprecieze cu 5% în intervalul ianuarie-martie. T1/2022 a fost cel mai slab trimestru pentru acţiunile din S&P 500, Nasdaq Composite şi Dow Jones de la începutul pandemiei de coronavirus. „În timp ce Wall Street-ul devine mai precaut pe fondul incertitudinii, societăţile preferate de Main Street (investitorii de retail – n.r.) par optimiste”, spune Subramanian, adăugând că achiziţiile de produse scumpe – precum locuinţele şi maşinile – vor avea de suferit din cauza preţurilor ridicate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO