Burse - Fonduri mutuale

Bank of Cyprus: Decizia instanţei arată că angajaţii noştri au acţionat în conformitate cu prevederile legale

Bank of Cyprus despre decizia instanţei cu privire la acuzaţiile de manipulare a pieţei de capital: Angajaţii noştri au acţionat în conformitate cu prevederile legale

Autor: Andrei Chirileasa

04.07.2011, 19:45 474

Bank of Cyprus a acţionat în deplină concordanţă cu legileromâneşti şi europene când a cumpărat acţiuni la Banca Transilvania(TLV), lucru confirmat şi de decizia Tribunalului Bucureşti carei-a achitat pe cei doi angajaţi ai băncii, Georgios Christoforou(directorul sucursalei din România) şi Anastasios Isaakides, searată într-un comunicat emis de la sediul din Nicosia albăncii.

Cei doi au fost puşi sub acuzare anul trecut împreună cu HoriaCiorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, pentru manipulareapreţului acţiunilor TLV. Tribunalul Bucureşti a decis luniachitarea lor.

"Pe perioada achiziţionării de acţiuni în banca Transilvania,Bank of Cyprus şi-a luat toate măsurile necesare pentru a seasigura că demersurile sale cât şi ale angajaţilor săi au fost îndeplină concordanţă cu legile şi reglementele specifice din Româniaşi cu Directivele Uniunii Europene privind pieţele de capital.Rezultatul pozitiv al acestei decizii confirmă poziţia Bank ofCyprus, aceea că angajaţii săi, Georgios Christoforou şi AnastasiosIsaakides, au acţionat de fiecare dată cu profesionalism şi înconformitate cu prevederile legale", arată reprezentanţii Bank ofCyprus.

Ei mai afirmă că bank of Cyprus îşi menţine angajamentul de acontinua parteneriatul strategic cu Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO