Burse - Fonduri mutuale

Bărbuţ îşi face curaj şi listează AdePlast la bursă: vrea să strângă 15 mil. euro de la investitori

Bărbuţ îşi face curaj şi listează AdePlast la...
02.09.2013, 18:58 643

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, se va lista la Bursa de Valori Bucureşti în perioada următoare, după ce Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat la mijlocul lunii august o ofertă publică iniţială, potrivit informaţiilor apărute în Monitorul Oficial.

“Confirm listarea la bursă în perioada următoare, se va întâmpla foarte repede. Am luat împreună cu ceilalţi acţionari această hotărâre, dar nu vă pot da mai multe detalii”, a spus Bărbuţ pentru ZF.

AdePlast intenţionează să-şi majoreze capitalul, prin ofertă publică iniţială, cu o sumă maximă de 68 de milioane de lei (peste 15 milioane de euro), care include şi o majorare de capital de 5,2 milioane de euro aprobată prin decizia acţionarilor în luna iunie. Din sindicatul de intermediere fac parte BCR şi Intercapital Invest.

AdePlast, cu afaceri de 41,5 milioane de euro anul trecut, se numără printre cei mai activi producători de materiale de construcţii din România, numai anul acesta deschizând trei noi fabrici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO