Burse - Fonduri mutuale

Barilul de petrol, la maximul ultimelor două luni. Acţiunile Petrom, la un pas de cel mai ridicat preţ din 2014 încoace

Barilul de petrol, la maximul ultimelor două luni....

Autor: Mediafax

25.11.2019, 00:00 455

Preţul barilului de petrol Brent se tranzacţiona vineri seară la 64,14 dolari pe unitate, plus 0,3% în timp ce WTI înregistrea o creştere de 0,14% la 58,7%, potrivit datelor agregate de agenţia de ştiri Thomson Reuters. Astfel Brent este în apropierea maximelor ultimelor două luni în pofida îngrijorărilor din pieţele internaţionale cu privire la negocierile comerciale dintre Statele Unite şi China.

La Bucureşti, acţiunea SNP a închis la 0,436 lei, la doar un pas de maximul utlimilor cinci ani de 0,437 lei atins pe 29 octombrie 2019, arată datele de la BVB. Barilul de petrol s-a apreciat după ce presa internaţională a informat că Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi Rusia ar putea conveni extinderea acordului de reducere a producţiei de petrol cu încă trei luni la următoarea întâlnire din 5-6 decembrie.

Grupul extins al ţărilor exportatoare de petrol va sublinia de asemenea la întâlnirea respectivă necesitatea unei respectări mai stricte a acordului din partea Irakului şi a Nigeriei.

„O abordare disciplinată din Irak şi Nigeria ar trebui să îndepărteze încă 300-400.000 de barili/zi (bpd) de la nivelul producţiei, ceea ce va conduce la o piaţă echilibrată în prima jumătate a anului 2020 şi la un posibil deficit de aprovizionare în a doua jumătate", potrivit analiştilor companiei de brokeraj petrolier PVM. Acordul actual prevede o reducere a producţiei de 1,2 milioane bpd până la sfârşitul lunii martie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO