Burse - Fonduri mutuale

Băsescu despre eşecul vânzării Petrom: N-am vrut să vindem la 0,33 lei/acţiune

Băsescu despre eşecul vânzării Petrom: N-am vrut să vindem la 0,33 lei/acţiune

Autor: Mediafax

26.07.2011, 10:21 556

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că nevânzareapachetului de 9,84% din acţiunile OMV Petrom a fost un eşec, dar cădecizia de a nu vinde sub preţul cerut a fost una politică, unsemnal că România nu este de vânzare la "preţ de scrap".

"A fost un eşec. Pe piaţă a fost un eşec. Pentru noi a fost, săspunem, nu ce ne-am dorit, dar a fost soluţia corectă. Aici amvăzut dezbateri publice care ar fi fost preţul la care s-ar fivândut", a declarat şeful statului la TVR.

Băsescu a precizat că preţul recomandat de consorţiul deconsultanţi era de de 0,33 lei pentru o acţiune, situaţie în cares-ar fi vândut acţiunile "fără niciun fel de problemă".

"Guvernul nu a acceptat alt preţ decât preţul mediu în ultimele12 luni, care oricum includea un bonus, pentru că preţurileacţiunilor Petrom pe bursa de la Bucureşti a fost de 39 de lei, iarGuvernul a cerut 37,08 lei. Decizia a fost să nu scădem sub acestpreţ, pentru că România nu trebuie confundată cu ţările care suntnevoite să-şi vândă activele pentru a-şi putea plăti salariile şipensiile", a spus el.

Şeful statului a precizat că România a trecut prin acest riscanul trecut, şi-a luat măsurile "care au trebuit luate" şi înmomentul de faţă se poate finanţa împrumutând bani de pe pieţeleprivate. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO