Burse - Fonduri mutuale

BCR a emis o nouă emisiune de obligaţiuni în lei, de 351,5 de milioane de lei, şi va avea pe BVB obligaţiuni în valoare totală de 3 miliarde lei

BCR a emis o nouă emisiune de obligaţiuni în lei, de...

Autor: Roxana Rosu

31.03.2022, 15:13 764

Banca Comercială Română (BCR) a emis o nouă emisiune de obligaţiuni în lei, senior nepreferenţiale, în valoare de 351,5 de milioane de  lei, continuând strategia de extindere a surselor de finanţare.

Banca a lansat în ultimii trei ani emisiuni de obligaţiuni în valoare totală de 3,05 miliarde de lei, fiind unul dintre cei mai activi emitenţi de pe Bursa de Valori Bucureşti.

"Predictibilitatea şi recurenţa sunt principalele elemente la care sunt atenţi investitorii atunci când aleg resursele pe care să le susţină. Iar noi am atins un nou record, prin emiterea de emisiuni de obligaţiuni în valoare de 3 miliarde de lei, acest pas fiind încă o dovadă a faptului că piaţa de capital din România este una puternică, chiar şi într-un context internaţional dificil şi volatil. Interesul investitorilor a fost mai mare decât ne aşteptam, acesta fiind un semn sănătos care arată sustenabilitatea economiei româneşti”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

BCR a emis obligaţiuni senior nepreferenţiale, cu o maturitate la 5 ani, ce vor fi listate la BVB. Fitch urmează să acorde emisiunii de obligaţiuni un rating pe termen lung BBB+.

Valoarea emisiunii a fost majorată de la 250 de milioane de lei la 351,5 milioane de lei, cu un cupon de 6,76%. Distribuţia a beneficiat de participarea International Finance Corporation (IFC) şi a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Ziarul Financiar a scris despre noua emisiune a BCR pe 29 martie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO