Burse - Fonduri mutuale

BCR continuă finanţarea prin piaţa de capital şi listează o nouă emisiune de obligaţiuni verzi la BVB în valoare de 702 mil. lei

BCR continuă finanţarea prin piaţa de capital şi...

Autor: Eduard Ivanovici

23.06.2022, 00:03 226

Banca Comercială Română (BCR), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, a listat miercuri 22 iunie o nouă emisiune de obligaţiuni verzi, în valoare de 702 milioane lei, sub simbolul bursier BCR27A.

Este a doua emisiune de obligaţiuni verzi listată de BCR la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după cea din octombrie anul trecut în valoare de 500 milioane lei, conform unui comunicat al BVB. Obligaţiunile verzi de tip senior nepreferenţiale au o maturitate de 5 ani şi o dobândă fixă anuală de 9,079 %.

Noua emisiune de obligaţiuni verzi se înscrie în demersurile băncii de aliniere la criteriile ESG (Environmental, Social and Governance). Obligaţiunile au primit un rating pe termen lung de BBBĂ din partea agenţiei de rating Fitch.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO