Burse - Fonduri mutuale

BCR Pensii, cel mai performant fond de pensii Pilon II din România, a ieşit de la Sphera în T4/2020 şi a cumpărat Petrom, BRD, Romgaz. Mişcări active şi pe pieţele externe. BCR Pensii a intrat în acţionariatul unei companii poloneze de exploatare cupru

Radu Crăciun, CEO BCR Pensii: Anticipăm o revenire lentă a sectorului HORECA, motiv pentru care am preferat să redirecţionăm investiţiile spre alte sectoare.

Radu Crăciun, CEO BCR Pensii: Anticipăm o revenire lentă a sectorului HORECA, motiv pentru care am preferat să redirecţionăm investiţiile spre alte sectoare.

Autor: Liviu Popescu

16.04.2021, 16:45 836

♦ La final de 2020 BCR Pensii avea active de aproape 5,2 miliarde de lei şi 692.000 de participanţi.

BCR Pensii, administrator al celui mai performant fond de pensii private Pilon II din România din ultimii 10 ani cât şi în ultimele 12 luni, adică din martie 2020 şi până la martie 2021 cu un randament de 6,47%, a ieşit din acţiona­riatul companiei care administrează în sistem de franciză restaurantele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, şi a cumpărat acţiuni la Petrom, BRD SocGen, Romgaz, Transgaz. Astfel la T4/2020 BCR Pensii nu mai figura ca fiind investitor la Sphera Group (simbol bursier SFG), comparativ cu T3/2020 când avea o investiţie de 6,4 mil. lei, echivalentul a 0,13% din activ, adică printre cele mai mici plasamente.

„Anticipăm o revenire lentă a sectorului HoReCa, motiv pentru care am preferat să redirecţio­năm investi­ţiile spre alte sec­toare“, spune Radu Crăciun, cel care conduce administra­torul BCR Pensii.

Pe de altă parte, admi­nistratorul a achiziţionat acţiuni Petrom (plus 11,6% ca număr de acţiuni faţă de septembrie 2020), BRD (18%), Romgaz (10,8%), Transgaz (6,8%). Şi în cazul Băncii Transilvania se observă o majorare a numărului de acţiuni, dar care este dată şi de acţiunile gratuite acordate de bancă. Pe partea de vânzări, BCR Pensii şi-a redus deţinerea la Fondul Proprietatea, cea mai mare investiţie din porto­foliu, respectiv o scădere cu 9% a numărului de acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO