Burse - Fonduri mutuale

BCR, unul dintre cei mai activi emitenţi de la BVB, listează marţi, 14 decembrie, bonduri de 600 mil. lei, cu o dobândă de 5,98% pe an

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

10.12.2021, 16:43 790

Banca Comercială Română (BCR) va lista marţi, 14 decembrie, pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti o nouă emisiune de obligaţiuni de 600 de milioane de lei, care urmează să fie tranzacţionate sub simbolul BCR28B, conform unui comunicat al BVB.

Evenimentul marchează a treia emisiune de obligaţiuni derulată de BCR în 2021.

BCR a emis şi a vândut un număr de 1.200 de obligaţiuni corporative la o valoare nominală de 500.000 de lei, cu scadenţă la 9 decembrie 2028. Rata dobânzii este fixă, de 5,98% pe an.

BCR se aliniază astfel la reglementările UE privind capacitatea pe care trebuie să o aibă băncile pentru a absorbi pierderi, cerinţă minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile (MREL) şi linii directoare MREL bazate pe strategia de rezoluţie pe care o urmăreşte.

Subscrierile au fost distribuite în mod egal între fonduri de pensii, administratori de active, companii de asigurări, instituţii de credit, atrăgând participarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi a International Finance Corporation (IFC). Agenţia de rating urmează să acorde noii emisiuni un rating pe termen lung BBB plus.

În ultimii doi ani, banca a lansat emisiuni de obligaţiuni în valoare totală de 2,7 miliarde de lei, fiind unul dintre cei mai activi emitenţi de la BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO