Burse - Fonduri mutuale

BCR vinde obligaţiuni şi atrage 600 mil. lei de la investitori, printre care şi BERD şi fonduri de pensii private, la o dobândă de 5,35% pe an

Sergiu Manea, CEO BCR: Emisiunea de obligaţiuni reflectă deopotrivă încrederea noastră în piaţa locală şi obiectivul de a ne consolida rezultatele.

Sergiu Manea, CEO BCR: Emisiunea de obligaţiuni reflectă deopotrivă încrederea noastră în piaţa locală şi obiectivul de a ne consolida rezultatele.

Autor: Liviu Popescu

22.12.2019, 17:02 1960

Sergiu Manea, BCR: Diversificarea surselor de finanţare face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen lung şi avem convingerea că această emisiune va contribui la dezvoltarea pieţei de capital autohtone.

BCR, a doua cea mai mare instituţie de credit din România, evaluată la circa 11,6 miliarde de lei, a atras 600 de milioane de lei de la investitori, printre care şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), la o dobândă de 5,35% pe an, pentru a se alinia noilor reglementări europene.

Aceasta este prima emisiune de obligaţiuni senior nepreferenţiale (non preffered), adică instrumente financiare noi pentru care nu există istoric de tranzacţionare, din România şi din Europa Centrală şi de Est, iar potrivit informaţiilor ZF listarea la Bucureşti ar urma să fie făcută spre finalul acestei săptămâni, cel mai probabil joi, 19 decembrie 2019. Astfel BCR va aduce la Bursa de la Bucureşti cea mai mare emisiune de obligaţiuni denominată în lei din istoria pieţei de capital din România.

„Emisiunea de obligaţiuni reflectă deopotrivă încrederea noastră în piaţa locală şi obiectivul de a ne consolida rezultatele. Diversificarea surselor de finanţare face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen lung şi avem convingerea că această emisiune va contribui la dezvoltarea pieţei de capital autohtone“, spune Sergiu Manea, CEO BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO