Burse - Fonduri mutuale

Bento, companie listată la BVB, digitalizează operaţiunile Grup Feroviar Român, principalul operator privat de transport feroviar din ţară

Bento, companie listată la BVB, digitalizează...

Autor: Cristina Bellu

13.10.2022, 00:01 553

Bento Intellectually Curious, companie antreprenorială românească specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi cloud, listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul BENTO, a implementat produsul software propriu, Bento Mobile Device Management (Bento MDM), în cadrul Grup Feroviar Român (GFR), principala companie a grupului Grampet şi cel mai mare operator privat feroviar din Româ­nia.

Soluţia furnizată de Bento va digitaliza operaţiunile companiei pentru gestionarea centralizată a dispozitivelor mobile alocate personalului de locomotive şi a documentelor specifice activităţii acestora.

„Produsul se poate adapta oricărei organizaţii care utilizează o flotă mare de dispozitive mobile şi care îşi doreşte să deţină controlul acestora în mod centralizat. De asemenea, reduce costurile operaţionale ale companiilor prin automatizarea proceselor de instalare, administrare şi mentenanţă şi asigură o securitate avansată a datelor,” spune Vlad Bodea, cofondator Bento.

Implicarea Bento în cadrul proiectului a fost realizată în urma câştigării unui concurs de oferte, alături de Orange Business Services, companie responsabilă de furnizarea de echipamente mobile, APN privat (reţea nume punct de acces) şi cartele SIM.

„Prima etapă a proiectului ce a trecut faza de testare, va asigura conexiunea directă a peste 1.000 angajaţi în domeniul transportului feroviar şi va permite accesul la o suită de aplicaţii pentru gestionarea documentelor tehnice şi administrative, organizarea activităţilor curente, programe de formare şi dezvoltare profesională continuă, cât şi accesul în timp real la informaţii esenţiale în vederea maximizării eficientei activităţii acestora”, explică Leonard Bulgaru, Director IT al grupului GRAMPET.

Procesul de implementare a Bento MDM în cadrul GFR a durat trei săptămâni, iar proiectul urmează să se desfăşoare pe parcursul a trei ani, perioadă în care Bento va furniza servicii de suport tehnic şi mentenanţă prin intermediul unei echipe dedicate clientului.  

„Prin lansarea acestui proiect de transformare digitală a operaţiunilor curente, ne dorim să fluidizăm activităţile, să optimizăm procesele şi să le aducem la un nivel de tehnologizare care să se reflecte într-o mai eficientă exploatare a resurselor noastre,” adaugă Gruia Stoica, Preşedintele şi Fondatorul Grupului GRAMPET – Grup Feroviar Român.   

Începând cu data de 16 martie 2022, Bento este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, fiind una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. Produsele şi soluţiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale şi internaţionale care activează în domenii diverse, precum energie, FMCG, utilităţi, telecomunicaţii, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuţie, transporturi şi servicii.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO