Burse - Fonduri mutuale

BERD a vândut 230 de milioane de acţiuni Petrom cu 6% sub preţul de pe bursă

BERD a vândut 230 de milioane de acţiuni Petrom cu 6%...

Autor: Andrei Chirileasa

28.11.2012, 16:50 1729

Tranzacţiile prin care s-au vândut 230 de milioane de acţiuni Petrom (SNP), reprezentând 0,4% din capitalul companiei, s-au realizat la preţul de 0,37 lei/acţiune, cu 6,3% sub preţul de închidere de ieri.

Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 85 mil. lei (18,8 mil. euro) şi evaluează compania la 4,65 mld. euro. Vânzătorul ar putea fi raportat astăzi sau mâine, dacă este un acţionar care are reprezentant în Consiliul de Supraveghere.

BERD a raportat că a vândut 20% din acţiunile pe care le deţine la Petrom. BERD avea o participaţie de 2,03%. Cumpărătorii sunt mai multe fonduri de investiţii, printre care şi Franklin Templeton.

 

"Exitul parţial de la Petrom are loc în contextul în care atractivitatea României în rândul investitorilor instituţionali a crescut. Suntem în continuare acţionari şi rămânem angajaţi pentru a coopera cu Petrom în calitate de partener de prim rang în regiune", a spus Kevin Bortz, director în cadurl diviziei de resurse naturale la BERD

 

Tranzacţia a fost intermediată de firmele de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment şi Wood.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO