Burse - Fonduri mutuale

BERD intră sub pragul de deţinere de 5% din Bursa de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital locale

BERD intră sub pragul de deţinere de 5% din Bursa de...

Autor: Tibi Oprea

08.10.2020, 13:27 165

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital locale, a anunţat joi că a fost notificat de faptul că Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a scăzut sub pragul de deţinere de 5%, deţinând în prezent 4,997% din capitalul social al BVB.

Astfel, BERD a vândut pe 5 octombrie un pachet de 500 de acţiuni BVB, respectiv 0,006% din capitalul social al emitentului.

Potrivit calculelor ZF pe baza preţului de închidere din 7 octombrie, investiţia BERD la BVB valorează circa 9,85 de milioane de lei.

Potrivit poziţiei la data notificării anterioare, BERD avea 5,12% din capitalul social al BVB, ceea ce înseamnă că banca a mai vândut din acţiunile operatorului fără a coborî sub pragul de 5%, deci fără a fi nevoită să raporteze tranzacţiile.

Pe de altă parte, potrivit datelor agregate de ZF din rapoartele publicate la Bursă, BERD a vândut pe parcursul primului semestru şi acţiuni Banca Transilvania, scăzând de la o deţinere de 8,6% la final de 2019 la 7,93% la final de iunie 2020.

Acţiunile BVB se tranzacţionează în scădere cu 5% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 16 mil. lei, emitentul ajungând la 197,2 milioane de lei capitalizare

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO