Burse - Fonduri mutuale

Big Tech, început slab de raportări la T3: Acţiunile Alphabet (Google) şi Microsoft scad cu 6% în premarket, după ce rezultatele celui mai recent trimestru nu au reuşit să se încadreze în aşteptările pieţei

Acţiunile Alphabet au scăzut cu 28% anul acesta, faţă de un   declin de 29% pentru indicele tech Nasdaq Composite

Acţiunile Alphabet au scăzut cu 28% anul acesta, faţă de un declin de 29% pentru indicele tech Nasdaq Composite

Autor: Eduard Ivanovici

26.10.2022, 14:44 258

Contractele futures pe acţiunile din Statele Unite înregistrau scăderi miercuri, la 14:30 (ora României), după ce rezultatele giganţilor Alphabet – compania-mamă a Google – şi Microsoft au marcat un început dezamăgitor pentru sezonul de raportări al companiilor incluse în aşa-zisul Big Tech, potrivit CNBC.

Cu două ore înainte de startul şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street, contractele futures pe Dow Jones, S&P 500 şi Nasdaq Composite coborau cu 0,1%, 0,7%, respectiv 1,7%.

Acţiunile Alphabet se depreciau cu 6% în premarket, după ce grupul nu a reuşit să se încadreze în estimările analiştilor privind veniturile totale, profitul net per acţiune (EPS) şi veniturile din reclamele prezente pe platforma YouTube.

Astfel, unii investitori îşi îndreaptă din ce în ce mai intens atenţia către alte companii tech care se bazează pe nivelul de cheltuieli publicitare. Per total, veniturile Alphabet au crescut cu 7% la 69 de miliarde de dolari, după un plus de 41% în primele nouă luni din 2021.

„Cred că trebuie să privim lucrurile în perspectivă şi să recunoaştem că nimeni nu este imun la această piaţă. Există o încetinire în ceea ce priveşte cheltuielile publicitare din mediul digital”, spune Brenda Vingiello, director de investiţii la compania de consultanţă financiară Sand Hill Global Advisors.

Raportul financiar al Alphabet a afectat inclusiv performanţa altor blue-chip-uri din Statele Unite. Acţiunile Meta Platforms (Facebook) şi Amazon coborau cu 4%, respectiv 3,3% la ora redactării ştirii.

Totodată, Microsoft era pe minus cu 6% în premarket, după ce gigantul a anunţat venituri din cloud sub aşteptări în raportul pentru T3, în pofida unor venituri şi unui EPS peste prognozele pieţei. Totuşi, estimările companiei pentru actualul trimestru nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor analiştilor intervievaţi de furnizorul de date financiare Refinitiv.

Şedinţa propriu-zisă de tranzacţionare din New York începe la 16:30, ora României.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO