Bilanţul actorilor bursieri în primul semestru. Acţiunile Armătura Cluj-Napoca au urcat cu 86% în şase luni. TMK Artrom, minus 43%

5 iul 2016 Autor: Liviu Popescu

♦ Boromir Buzău este pe locul doi cu un avans de 65% al preţului acţiunilor în şase luni, urmată de Turbomecanica Bucureşti cu 47% ♦ La polul opus, scăderi de 33% la Electromagnetica şi Comelf Bistriţa (31%).

Un investitor care ar fi mizat în prima jumătate a acestui an pe acţiunile pro­ducătorului de armături Ar­mă­tura Cluj-Napoca (simbol bursier ARM) ar fi câştigat 86% în condiţiile în care preţul acţiunilor s-a apreciat în şase luni de la 0,069 de lei la 0,13 lei. Pe locul doi în topul celor mai mari creşteri se poziţionează Boromir Prod Buzău (SPCU) cu un avans de 65% al acţiunilor, de la 0,12 lei la 0,21 lei, în timp ce podiumul este completat de Turbomecanica Bucureşti (TBM) cu 47%.

La polul opus, adică cele mai mari scăderi ale pre­ţului acţiunilor în şase luni, se găsesc TMK Artrom (ART) cu un declin de 43%, Electro­mag­netica (ELMA) cu 33% şi Comelf Bistriţa (CMF) cu 31%.

Indicele BET, referinţă pentru bursa de la Bu­cureşti, în compoziţia căruia se află cele mai lichi­de 10 acţiuni, a scăzut în primul semestru cu 7,4%, ceea ce a marcat a treia scădere în primul trimestru din ultimii 20 de ani. BET mai scăzuse în prima jumă­tate a anului în 1998 şi 2008.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.07.2016

 
Cuvinte cheie:
Bilanţ
, bursa
, Acţiuni
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide