Burse - Fonduri mutuale

Bilanţul desfiinţării RASDAQ: 300 de firme se delistează

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Roxana Pricop

27.03.2015, 00:03 990

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a notificat un număr de 880 de societăţi listate pe piaţa RASDAQ cu privire la intrarea în vigoare a Legii 151/2014 care stabileşte că din octombrie această piaţă se va desfiinţa.

Dintre acestea 686 de societăţi au transmis informări cu privire la convocarea AGEA. Pentru 305 societăţi, acţionarii au decis să nu facă demersuri de admitere la tranzacţionare pe o piaţă reglementată sau sistem alternativ. În cazul acestora, acţionarii care nu au votat în favoarea hotărârii se pot retrage din societate.

Pentru 323 de societăţi, acţionarii au decis să facă demersuri pentru admiterea la tranzacţionare pe o piaţă reglementată/sistem alternativ. Nouă societăţi intenţionează admiterea pe piaţa reglementată administrată de BVB. În cazul a aproximativ 200 de societăţi, conducerea nu a convocat şi nu a asigurat desfăşurarea adunări generale extraordinare a acţionarilor, situaţie în care, potrivit dispoziţiilor art. 4 alin.(1) lit. c) din Legea 151/2014, acţionarii societăţilor ale căror acţiuni se tranzacţionează pe piaţa RASDAQ au dreptul de a se retrage din societate, termenul de exercitare a acestui drept curgând de la expirarea termenului de 120 de zile de la intrarea în vigoare a Legii 151/2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO