Burse - Fonduri mutuale

Bilanţul perlelor din energie în S1/2019 şi ce spun brokerii şi analiştii despre rezultate

Finanţe personale

Bilanţul perlelor din energie în S1/2019 şi ce spun...

Autor: Liviu Popescu

15.08.2019, 00:07 1382

Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz, Electrica şi Trans­electrica sunt companiile din prima ligă bursieră de la Bu­cureşti care şi-au publicat pe 14 august rezultatele financiare aferente S1/ 2019, în cazul primelor două companii fiind vorba de o îmbunătăţire a profitabilităţii. Toate cele cinci companii au fost pe plus în prima jumătate de an din 2019.

Romgaz are, prin prisma indicatorilor financiari, cea mai bună primă jumătate de an de la listarea din 2013 încoace, ceea ce îi determină pe brokeri să considere că acţiunile celei mai valoroase companii de stat de la bursă vor fi în topul randamentelor şi anul acesta.

Nuclearelectrica are o creştere de 59% a profitului net în S1/2019 faţă de prima jumătate de an din 2018, ceea ce înseamnă că operatorul centralei de la Cernavodă este performerul rezultatelor financiare din sectorul de energie de la bursa românească.  Cel mai abrupt declin al profitabilităţii din rândul celor cinci companii de energie, respectiv 69%, este înregistrat de Transelectrica. Scăderi ale rezultatului net au înregistrat şi Electrica, dar care a trecut de la pierderi în T1 la profit în T2, dar şi Transgaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO