Bill Gates, cel mai bogat om din lume, pariază pe România. Care sunt acţiunile pe care el le vede câştigătoare

23 dec 2017 Ziarul Financiar

Bill Gates, 62 de ani, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, este acţionar la Fondul Proprietatea prin intermediul fundaţiei Bill şi Melinda Gates, cea mai mare organizaţie filantropică din lume, cu active în gestionare de circa 40 de miliarde de dolari.

Fondatorul Microsoft deţine 2,7 milioane de certificate de depozit globale (GDR-uri) la Fondul Proprietatea pe bursa de la Londra, echivalentul a circa 135 milioane de acţiuni, potrivit celui mai recent raport financiar anual al fundaţiei filantropice.

La preţurile curente de tranzacţionare, deţinerea lui Bill Gates la Fondul Proprietatea este de circa 116 milioane de lei. Spre comparaţie la finele anului 2016 deţinerea valora aproape 100 mil. lei, arată datele din raportul fundaţiei. Bill Gates deţine astfel circa 1,4% din al doilea cel mai tranzacţionat emitent de la bursa românească.  

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.12.2017

 
Cuvinte cheie:
investiţii
, acţiuni româneşti
, Bill Gates
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide