Burse - Fonduri mutuale

Biofarm a ajuns la investiţii de 44 milioane euro în noua fabrică inaugurată anul trecut în Bucureşti şi vrea dublarea cifrei de afaceri în următorii cinci ani, cu accent pe exporturi

Biofarm a ajuns la investiţii de 44 milioane euro în...

Autor: Roxana Rosu

30.09.2022, 12:00 400

Producătorul de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) a ajuns la investiţii totale de peste 44 milioane euro la noua fabrică inaugurată anul trecut în Bucureşti, cea mai mare investiţie greenfield din domeniul farmaceutic din România.

Până la deschiderea unităţii, investiţia s-a ridicat la 35 milioane euro.

Fabrica are o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi, patru fluxuri de producţie, pentru  comprimate/comprimate filmate/drajeuri, capsule moi, soluţii şi siropuri.

“Ne-am propus ca în următorii cinci ani să ne dublăm cifra de afaceri, cu un accent major pe export. Noua unitate de producţie va contribui major la atingerea acestui obiectiv. În prezent livrăm anual 25 de milioane de unităţi de medicamente şi suplimente alimentare, însă cele două fabrici Biofarm pot produce la capacitate maximă până la 100 de milioane de unităţi, în funcţie de mixul de produse. Ne dorim să ducem mai departe angajamentul Biofarm de a investi in viitor şi de a contribui la dezvoltarea industriei farmaceutice din România”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm. 

În primele şase luni ale anului 2022, aproximativ 5% din totalul vânzărilor în volum ale companiei au mers către export, în ţări precum Azerbaidjan, Irak, Kîrgîzstan, Republica Moldova, Ungaria. Compania vrea să intre şi pe pieţe din Europa de Sud Est, Asia Centrală şi de Sud Est, Africa şi zona Arabă. 

Potrivit datelor companiei, Biofarm se pozitioneză în top 5 companii producătoare pe piaţa farmaceutică din România şi pe locul 9 în topul companiilor farmaceutice din România.

În primul semestru al anului 2022, Biofarm a înregistrat o cifră de afaceri de 139 milioane lei în creştere cu 17% versus S1 2021 şi un profit net de 43,6 milioane lei, în creştere cu 20% versus aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru 2022, Biofarm estimează o cifra de afaceri în creştere 16% creştere faţă de 2021 la aproximativ 277 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO