Burse - Fonduri mutuale

Biofarm face ofertă de răscumpărare şi e mai aproape de delistare

Biofarm face ofertă de răscumpărare şi e mai aproape...

Autor: Ioana Tudor

22.08.2014, 00:05 553
Oferta de răscumpărare a 10% din capital pe care producătorul de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) o va derula din 26 august pregăteşte preluarea controlului total de către SIF-uri, care acum deţin cumulat circa 73% din capital, dar şi delistarea companiei, spun analiştii.
 
Biofarm va derula în perioada 26 august -15 septembrie o ofertă publică de răscumpărare a până la 109,48 milioane de acţiuni proprii. Dacă această ofertă este subscrisă integral, SIF Muntenia (SIF4) şi SIF Banat-Crişana (SIF1), alături de care Biofarm acţionează concertat, vor ajunge la 83% din  ca­pital. Preţul de cumpărare al acţiunilor este de 0,305 lei/titlu, iar valoarea totală a ofertei este de 33,3 milioane de lei.
 
Preţul oferit este cu 8,5% peste cotaţia acţiunii de miercuri. Investitorii au reacţionat la ştire, iar acţiunile Biofarm au urcat cu peste 6% în deschiderea şedinţei de ieri, până la preţul de 0,29 lei/titlu. Compania are o valoare de piaţă de 307,6 milioane de lei.
 
Acţiunile răscumpărate vor fi anulate, iar capitalul social al companiei va fi diminuat, potrivit unei decizii a acţionarilor din luna aprilie. În prezent, cele două SIF-uri controlează împreună 73% din Biofarm. Compania deţine 0,0007% din capitalul propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO