Burse - Fonduri mutuale

Biofarm le propune acţionarilor răscumpărări de acţiuni în loc de dividende

Biofarm le propune acţionarilor răscumpărări de...

Autor: Andrei Chirileasa

12.03.2014, 19:50 420

Conducerea producătorului de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO), controlat de SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana, le propune acţionarilor ca profitul net de 25,6 mil. lei obţinut anul trecut de companie să fie inclus în totalitate în rezerve. Biofarm stopează astfel plăţile de dividende după trei ani şi revine la vechea politică de nedistribuire a profitului.

În schimb, Biofarm le propune acţionarilor să accepte un program de răscumpărări de acţiuni proprii care vizează un pachet de până la 109,48 milioane de acţiuni sau 10% din capitalul social. La preţul de miercuri, de 0,3 lei/acţiune, răscumpărările s-ar ridica la 32,8 mil. lei, urmând a fi finanţate din rezervele societăţii. Acţiunile răscumpărate vot fi anulate.

De asemenea, Biofarm mai are pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) aprobarea înstrăinării unor active pe care Biofarm nu le utilizează în procesul de producţie, dar şi dobândirea de active imobilizate a căror valoare depăşeşte 20% din totalul activelor imobilizate ale societăţii, în valoare de maximum 36 mil. lei. Biofarm nu dă detalii privind activele care ar urma să fie vândute sau cumpărate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO