Burse - Fonduri mutuale

BioNTech, o companie germană care dezvoltă împreună cu americanii de la Pfizer un vaccin pentru COVID-19, şi-a dublat valoarea bursieră de la începutul anului, la 13,8 mld. euro

BioNTech, o companie germană care dezvoltă împreună...

Autor: Tibi Oprea

19.03.2020, 00:05 540

♦ În şedinţa de miercuri, acţiunile companiei s-au apreciat cu circa 43%, adăugând încă 5,9 miliarde lei la capitalizare.

Acţiunile BioNTech - Biopharmaceutical New Technologies (simbol bursier - BNTX), companie pionier în dezvoltarea de terapii noi împotriva cancerului şi a altor boli grave, s-au apreciat la Bursa de la Frankfurt cu 100% de la începutul anului, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor furnizate de platforma Yahoo Finance. 

Cea mai importantă parte a creşterii acţiunilor a fost înregistrată în ultima săptămână, în contextul în care pe 12 martie preţul unei acţiuni era de 29,96 euro, iar până marţi, 17 martie, acesta crescuse la 71,5 euro. La 30 decembrie 2019, compania avea o capitalizare de 6,9 mld. euro, pentru ca până marţi valoarea bursieră a companiei să ajungă la 13,8 mld. euro.

Acţiunile BioNTech s-au apreciat şi în şedinţa de miercuri, cu circa 43% la ora redactării acestei ştiri, astfel că la capitalizarea de 13,8 mld. euro s-au mai adăugat încă aproximativ 5,9 mld. euro. Aprecierea acţiunilor din ultimele două şedinţe a avut loc după ce compania a anunţat că lucrează împreună cu americanii de la Pfizer, cel mai mare producător de medicamente din lume, la dezvoltarea unui program numit Project Lightspeed, care presupune crearea unui vaccin împotriva COVID-19, aşteptat să intre în testare clinică de la finalul lunii aprilie.

BioNTech a încheiat o înţelegere cu Fosun Pharma pentru comercializarea vaccinului, urmând ca societatea chineză să comercializeze vaccinul în China, iar BioNTech în restul lumii.

De asemenea, Fosun a investit 50 mil. dolari în BioNTech pentru o participaţie de 0,7% (1,6 mil. acţiuni din cele 226 de milioane de acţiuni). De la listarea din octombrie 2019, acţiunile BioNTech s-au apreciat cu peste 400%, ceea ce înseamnă că emitentul a crescut de peste patru ori în valoare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO