Burse - Fonduri mutuale

Bitcoinul a pierdut de la începutul anului circa 35%, iar restricţia din SUA cu privire la folosirea monedei în tranzacţiile cu carduri de credit ar putea aduce alte scăderi

Bitcoinul a pierdut de la începutul anului circa 35%,...

Autor: Alex Ciutacu

05.02.2018, 00:04 323

Trei dintre cele mai mari bănci din Statele Unite au anunţat că nu le vor mai permite clienţilor să achiziţioneze bitcoin cu cardurile de credit. Decizia a fost luată după ce moneda a avut o săptămână de fluctuaţii brutale, care au dus la scăderea valorii monedei digitale cu până la 50%, potrivit Wall Street Journal.

Citigroup a anunţat la finalul săptămânii că a decis să nu le mai permită clienţilor să cumpere bitcoin cu cardurile de credit. Banca este în procesul de implementare a tehnologiei blockchain, care se va aplica tuturor deţinătorilor de carduri de credit la nivel global. „Vom continua să ne revizuim politica pe măsură ce piaţa evoluează”, a transmis un purtător de cuvânt al băncii.

Astfel grupul s-a alăturat băncilor JPMorgan Chase şi Bank of America care au anunţat că nu le vor mai permite nici ele clienţilor să cumpere bitcoin cu cardurile de credit. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO