Burse - Fonduri mutuale

Bitcoinul, la maximul din 2018 încoace. Doar de la începutul anului 2019 a urcat cu 89%, fiind în topul celor mai bune investiţii

Business internaţional

Bitcoinul, la maximul din 2018 încoace. Doar de la...

Autor: Alex Ciutacu

14.05.2019, 00:04 784

Bitcoinul, cea mai tranzacţionată criptomonedă la nivel mondial, a urcat cu 1.000 de dolari în weekendul trecut şi a atins cea mai ridicată valoare din august 2018 încoace, în contextul în care piaţa se stabilizează după o prăbuşire ce a fost determinată luna trecută de o anchetă a procurorului-şef din New York, potrivit Bloomberg.

Luni după-amiază bitcoinul se tranzacţiona la 7.240 de dolari pe unitate, ceea ce înseamnă că de la începutul anului încoare a urcat cu 89%, fiind în topul celor mai bune investiţii la nivel mondial. Spre comparaţie, indicele principal BET al bursei româneşti a urcat cu 12,5% de la începutul anului.           

Preţul bitcoinului, cea mai mare criptomonedă, aproape s-a dublat din decembrie 2018, iar luni creştea pentru a şasea zi consecutiv pe platforma de exchange Bitstamp.

Moneda digitală a crescut în timp ce pieţele de acţuni au fost lovite la nivel global de escaladarea conflictului comercial, iar săptămâna trecută şi-a început cursa spre noi creşteri – după ce s-a prăbuşit haotic de la maximul de 19.000 de dolari din 2017. La sfârşitul lunii trecute, valoarea monedelor digitale a fost afectată de o investigaţie a procurorului-şef din New York, Letitia James, care investighează o schemă de fraudă de 850 milioane dolari.

Entuziaştii bitcoin au avut emoţii săptămâna trecută încât piaţa a trebuit să arate că nu mai este atât de influenţabilă şi de vulnerabilă la fiecare ştire negativă care apare la nivel global, iar statisticile arată că investitorii au trecut testul.

Astfel, problema raportată de presa internaţională săptămâna trecută a fost cea a Binance, unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume, care a anunţat că hackerii au furat 7.000 de monede bitcoin în valoare totală de 40 de milioane de dolari, în contextul în care moneda se tranzacţiona aproape de 6.000 de dolari.

Hackerii au utilizat „o varietate de tehnologii“, inclusiv mai mulţi viruşi, pentru a obţine o cantitate mare de date, a transmis Binance. Ar putea fi şi alte conturi afectate, dar care nu au fost descoperite încă, potrivit Binance. Compania va utiliza un fond de asigurare în caz de urgenţă numit Secure Asset Fund for Users pentru a acoperi incidentul, astfel încât niciun utilizator nu a pierdut nimic în final, ceea ce a ajutat preţul să rămână relativ stabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO