Burse - Fonduri mutuale

Bitcoinul şi alte criptomonede s-au alăturat băii de sânge din pieţele din toată lumea

Bitcoinul şi alte criptomonede s-au alăturat băii de...

Autor: Răzvan Botea

12.10.2018, 00:00 1872

Criptomonedele au înregistrat scăderi masive ale valorii şi  capitalizării de piaţă joi, pe măsură ce pieţele din întreaga lume sunt „pe roşu“. Bitcoinul, criptomoneda de referinţă, a pierdut 7% din valoarea sa în piaţa din Asia peste noapte, înainte să intre „în convalescenţă“, potrivit Business Insider.

La momentul redactării materialului, scăderea valorii unui bitcoin este de 4,33%, potrivit platformei coinmarketcap.com. Situaţia este mai dramatică la următoarele două monede virtuale ca importanţă şi capitalizare de piaţă, ethereum şi XRP al Ripple. Ethereum, a doua criptomonedă din punctul de vedere al capitalizării de piaţă, înregistrează o scădere de 10,62%, în timp ce XRP scade în acest moment cu 11,98%.

Capitalizarea totală de piaţă a celor 2.062 de criptomonede este de 202,5 miliarde de dolari, din care bitcoinul deţine mai mult de jumătate, cu o capitalizare totală de 109,1 mld. dolari. Ethereum, care la momentul redactării materialului avea valoarea nominală de 201,98 dolari, are o capitalizare totală de piaţă de 20,7 mld. dolari. Valoarea pieţei criptomonedelor a reintrat pe un trend ascendent după deschiderea burselor americane. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO