Burse - Fonduri mutuale

Bittnet a încheiat operaţiunea de majorare de capital şi a atras o finanţare de 10,7 mil. lei de la investitori

Bittnet a încheiat operaţiunea de majorare de capital...

Autor: Tibi Oprea

02.03.2021, 13:20 590

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), integrator local de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training în domeniul IT, a anunţat marţi la bursă că a încheiat Etapa a 2-a a operaţiunii de majorare de capital, cu aporturi noi în numerar de 491.645 de lei.

În cadrul plasamentului privat s-au primit subscrieri din partea a 35 de investitori persoane fizice şi juridice pentru cele 819.408 acţiuni rămase nesubscrise după Etapa 1 la preţul de 0,6 lei pe acţiune.

În Etapa 1, derulată între 27 ianuarie şi 25 februarie, au fost subscrise 17,4 milioane de acţiuni noi (95,5% din total) la preţul de 0,59 lei pe unitate.

În cadrul celor două etape ale operaţiunii au fost subscrise un număr de 18,2 milioane de acţiuni noi, adică 100% din emisiune, compania ridicând o finanţare totală în valoare de 10,7 mil. lei.

În perioada următoare, compania va continua procesul de înregistrare a noului capital social majorat la Registrul Comerţului, ASF şi Depozitarul Central, precum şi formalităţile de admitere la tranzacţionare pentru drepturile de alocare BNETR09. Acestea vor intra la tranzacţionare după primirea aprobărilor din partea ASF şi BVB şi vor rămâne pe piaţa de capital până la înregistrarea coordonatelor capitalului majorat.

La finalul perioadei de tranzacţionare a DA-urilor, deţinătorilor de drepturi BNETR09 le va fi alocată câte o acţiune BNET pentru fiecare drept deţinut.

Bittnet are 163,5 mil. lei capitalizare şi este deţinut în proporţie de 13,4% de Mihai Logofătu şi în proporţie de 12,15% de Cristian Logofătu, fondatorii companiei.

De la începutul anului, acţiunile BNET înregistrează o creştere de 3,5%, pe fondul unor tranzacţii de 13,8 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO