Burse - Fonduri mutuale

Bittnet anunţă semnarea a două contracte de achiziţie: 241.000 de euro penru 70% din ISEC Associates şi 225.000 de lei pentru 100% din Computer Learning Center. Grupul vrea să acorde şi împrumuturi celor două firme

Bittnet anunţă semnarea a două contracte de...

Autor: Tibi Oprea

21.08.2021, 00:00 610

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), integrator local de soluţii IT&C şi furnizor de training în domeniul IT, a anunţat vineri la Bursa de Valori Bucureşti semnarea unor contracte de vânzare-cumpărare pentru preluarea unui pachet majoritar în compania de securitate cibernetică ISEC Associates SRL, respectiv preluarea integrală a companiei de training în IT Computer Learning Center SRL.

Cele două tranzacţii de M&A vor fi supuse ratificării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 7 Septembrie 2021.

Valoarea tranzacţiei pentru cumpărarea a 69,99% din ISEC Associates este de 295.000 de lei, sumă care va fi achitată într-o singură tranţă, în numerar, către acţionarul fondator, Alexandru Andriescu.

De asemenea, conform acordului şi sub rezerva aprobării de către acţionari, Bittnet va acorda împrumuturi către ISEC sau garanţii pentru accesarea de credite în valoare totală de 241.000 de euro în următorii doi ani, pentru dezvoltarea afacerilor companiei.

ISEC Associates este o companie fondată în 2003, specializată în servicii complete de audit de securitate, consultanţă şi testare. ISEC ajută companiile să identifice, evalueze, securizeze şi gestioneze securitatea informaţiilor. Prin achiziţionarea ISEC, Bittnet îşi dezvoltă poziţia pe piaţa securităţii cibernetice.

Contractul de achiziţie pentru 100% din compania Computer Learning Center (CLC) are o valoare netă de 225.000 de lei, plătibili în termen de trei zile lucrătoare de la semnarea acordului. În cadrul tranzacţiei, vânzătorului îi revin activele non-core ale CLC, evaluate la 500.000 de lei.

Astfel, Bittnet va datora o tranţă suplimentară de 500.000 de lei odată cu încasarea de către CLC de la vânzător a contravalorii de piaţă a activelor non-core şi eliminarea din patrimoniul firmei a acestor active.

Prin achiziţia integrală a CLC, Bittnet Group îşi consolidează divizia de Educaţie şi extinde portofoliul de certificări, în special în sectorul securităţii cibernetice. Computer Learning Center colaborează cu peste 30 de formatori certificaţi şi a livrat peste 2.500 de cursuri la 15.000 de participanţi în ultimii ani.

Bittnet intenţionează să acorde CLC împrumuturi sau garanţii pentru accesarea de credite în valoare de 420.000 de euro în următorii doi ani pentru dezvoltarea şi finanţarea activităţii curente.

Bittnet Systems are o capitalizare de 154,6 mil. lei şi este deţinută în proporţie de 12,4% de Mihai Logofătu, Preşedinte CA şi Director General şi în proporţie de 11,3% de Cristian Logofătu.

Acţiunile BNET înregistrează o scădere de 3,5% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 41,8 mil. lei. Vineri, acţiunile companiei au închis şedinţa de tranzacţionare în urcare cu 3,6%, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO