Burse - Fonduri mutuale

Bittnet Group a atras 2 mil. euro de la investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti în cadrul unui plasament privat de bonduri corporative. Listarea obligaţiunilor, în T1/2023

Bittnet Group a atras 2 mil. euro de la investitorii de...

Autor: Eduard Ivanovici

27.12.2022, 18:40 440

Bittnet (simbol bursier BNET), grup de companii IT listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, a anunţat închiderea cu succes a unui plasament privat de obligaţiuni corporative. Operaţiunea s-a desfăşurat între 21 şi 27 decembrie 2022, perioadă în care 53 de investitori au subscris 20.596 obligaţiuni denominate în euro. Oferta a fost suprasubscrisă, depăşind pragul maxim vizat de 20.000 de obligaţiuni şi, prin urmare, a fost suplimentată, potrivit unui comunicat de presă.

Grupul intenţionează să listeze obligaţiunile în primul trimestru al anului 2023, înainte de plata primului cupon, care va avea loc în aprilie 2023, către investitorii care deţin aceste obligaţiuni la sfârşitul lunii martie 2023.

„Încrederea manifestată de investitori în cei opt ani de la listare ne-a permis să creştem de la o companie cu venituri de 8 milioane de lei în 2014 la un grup cu afaceri cumulate de aproximativ 250 de milioane în acest an (...) Capitalul atras în cadrul acestui plasament, la care am participat atât eu, cât şi fratele meu Cristian, prin subscrierea de obligaţiuni BNET, ne va permite să continuăm extinderea grupului nostru”, spune Mihai Logofătu, CEO al Bittnet Group.

Capitalul atras va fi utilizat, cel mai probabil, pentru finanţarea achiziţionării pachetului de 70% din acţiunile Dataware Consulting SRL (Dataware), integrator IT&C de produse şi servicii, care se va alătura grupului de afaceri „Cloud & Infrastructure” din cadrul diviziei de tehnologie a Bittnet Group. În prezent, tranzacţia este supusă aprobării de către Consiliul Concurenţei. Dacă va fi finalizată, rezultatele consolidate ale Bittnet Group, incluzând performanţa înregistrată de Dataware, vor însemna venituri anuale de peste 300 de milioane de lei, reiese din comunicat.

Finanţarea atrasă este de 1.961.144 de euro. Obligaţiunile cu o valoare nominală de 100 de euro au o scadenţă de 42 de luni, rata dobânzii fiind de 9% pe an, iar cuponul se va plăti trimestrial. Obligaţiunile în euro vor fi listate pe una dintre pieţele BVB, AeRO sau Piaţa Principală, preferinţa conducerii fiind pentru cea din urmă.

„Suntem încântaţi că, în ciuda tuturor provocărilor pe care piaţa de capital locală le-a avut de înfruntat în acest an, bursa funcţionează şi companii solide cu istoric dovedit pot atrage capital. În cazul de faţă, succesul acestei oferte este, în opinia noastră, determinat de faptul că an de an, începând cu 2015, rezultatele financiare ale Bittnet au fost susţinute de un cash-flow puternic”, adaugă Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

Plasamentul privat a fost intermediat de BRK Financial Group. Aceasta este cea de a şasea emisiune de obligaţiuni a Bittnet Group, care până în prezent a rambursat deja în avans două dintre obligaţiunile corporative – BNET19 în valoare totală de 4,2 milioane de lei şi BNET22 în valoare totală de 4,5 milioane de lei. Restul de trei emisiuni, BNET23, BNET23A şi BNET23C vor ajunge la scadenţă în 2023.

Acţiunile BNET au pierdut 7,2% anul acesta, pe tranzacţii de 34,6 milioane de lei.  Compania are o valoare de piaţă de 150 de milioane de lei, arată datele BVB.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO