Burse - Fonduri mutuale

Bittnet Group anunţă răscumpărarea emisiunii de obligaţiuni BNET22. „Această abordare va creşte considerabil profitabilitatea afacerii prin reducerea costurilor de finanţare”

Bittnet Group anunţă răscumpărarea emisiunii de...

Autor: Tibi Oprea

09.04.2021, 00:00 643

Bittnet (simbol bursier BNET), un grup de companii de IT listat pe Piaţa Principală a BVB, a anunţat răscumpărarea anticipată a emisiunii de obligaţiuni corporative BNET22. Valoarea totală a emisiunii BNET22 este de 4,5 mil. lei.

„După răscumpărarea anticipată a acţiunilor BNET19 în 2019, am decis ca în mai 2021 să rambursăm emisiunea BNET22. Între 2015 şi 2018, obligaţiunile corporative au fost opţiunea ideală pentru a finanţa  dezvoltarea accelerată a Grupului Bittnet“, a declarat Cristian Logofătu, cofondator al Bittnet Group. 

„Ţinând cont de situaţia financiară solidă, ţi de solicitările primite de la acţionari, de a apropia profitul net de cel operaţional, în cursul anului trecut am propus în cadrul AGA să emitem acţiuni preferenţiale ţi, cu banii strânţi, să răscumpărăm toate emisiunile de obligaţiuni corporative ale Bittnet. Această abordare va creţte considerabil profitabilitatea afacerii prin reducerea costurilor de finanţare. La rândul său, acest lucru ar putea avea un efect pozitiv asupra evaluării Grupului Bittnet, aducând deci beneficii tuturor acţionarilor” BNET22 a fost a doua emisiune de obligaţiuni corporative a Grupului Bittnet, care a intrat la tranzacţionare pe piaţa SMT AeRO a Bursei de Valori Bucureţti în noiembrie 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO