Burse - Fonduri mutuale

Bittnet se pregăteşte pentru o nouă operaţiune de majorare de capital şi o ofertă de acţiuni preferenţiale

Bittnet se pregăteşte pentru o nouă operaţiune de...

Autor: Tibi Oprea

17.07.2020, 15:19 503

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat documentul de înregistrare universal al Bittnet Systems (simbol bursier – BNET), primul document de acest fel emis pe piaţa de capital din România, conceput cu scopul de a accelera procesul de aprobare a prospectului pentru emitenţii frecvenţi.

Astfel, pentru orice nouă ofertă de instrumente financiare emise de Bittnet, indiferent de tipul sau clasa acesteia, compania trebuie doar să pregătească o notă privind valorile mobiliare şi un rezumat.

Intenţia Bittnet este de a beneficia de această soluţie în cursul următoarelor 12 luni, pentru tranzacţii de majorare de capital şi oferta pentru acţiunile preferenţiale ale companiei din IT.

„În ultimii 5 ani, Bittnet a fost unul dintre cei mai activi emitenţi de pe piaţa de capital din România. Am adus mai multe premiere pe piaţa locală şi suntem încântaţi să contribuim încă o dată la consolidarea reputaţiei noastre. În urma transferului pe Piaţa Principală, am decis să beneficiem de dispoziţiile Regulamentului UE privind Prospectul pentru a putea emite noi instrumente într-o manieră mult mai dinamică. Mulţumim Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru suportul oferit în acest proces şi ne-ar bucura dacă şi acest exemplu va fi urmat apoi de alţi emitenţi”, a declarat Cristian Logofătu, cofondator al Bittnet.

În conformitate cu Regulamentul UE privind prospectul, emitenţii frecvenţi sunt încurajaţi să îşi elaboreze prospectele sub forma unor documente distincte, deoarece acest lucru reduce costul de asigurare a conformităţii cu regulamentul şi le permite să reacţioneze rapid la oportunităţile pieţei. Prin urmare, emitenţii ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe pieţe reglementate sau în cadrul MTF au posibilitatea de a elabora şi publica, în fiecare exerciţiu financiar, un document de înregistrare universal care să conţină informaţii juridice, comerciale, financiare, contabile şi cu privire la structura acţionarilor şi să furnizeze o descriere a emitentului pentru exerciţiul financiar respectiv.

Întocmirea unui document de înregistrare universal permite emitentului să actualizeze informaţiile şi să elaboreze un prospect atunci când condiţiile de piaţă devin favorabile unei oferte publice de valori mobiliare sau unei admiteri la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, prin adăugarea unei note privind valorile mobiliare şi a unui rezumat. Documentul de înregistrare universal este utilizat ca o sursă de referinţă privind emitentul, oferind investitorilor şi analiştilor informaţiile minime necesare pentru a lua o hotărâre în cunoştinţă de cauză privind activitatea, situaţia financiară, câştigurile şi perspectivele, guvernanţa şi structura acţionarilor societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO