Burse - Fonduri mutuale

Bittnet şi-a multiplicat de cinci ori profitul anul trecut. Conducerea va propune o majorare de capital cu acţiuni gratuite

Mihai Logofătu, directorul executiv, deţine un pachet de 32,32% din capitalul Bittnet Systems

Mihai Logofătu, directorul executiv, deţine un pachet de 32,32% din capitalul Bittnet Systems

Autor: Roxana Pricop

23.02.2016, 00:06 455
Furnizorul de servicii de training IT Bittnet Systems (simbol bursier BNET), listat pe sistemul alternativ al bursei de la  Bucureşti, a raportat un profit net de un milion de lei în 2015, de aproape cinci ori mai mare decât rezultatul net din 2014.
 
Avansul câştigului a fost susţinut de creşterea cu 35% a vânzărilor până la 11,2 milioane de lei, faţă de un avans de 25% al cheltuielilor, până la 10,1 milioane de lei. Serviciile de integrare IT au generat încasări cu 22% mai mari anul trecut, respectiv de aproape 7 milioane de lei, în timp ce serviciile de training IT au generat încasări de 3,7 mil. lei, în creştere cu 37%.
 
Profitul operaţional a fost de 910.000 de lei, în creştere cu 64%, iar câştigul din exploatare a avansat cu 96%, la 757.000 de lei.
 
„Primul an în calitate de companie publică, listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bu­cureşti, coincide cu cel mai bun an de până acum pentru organizaţia Bittnet din punctul de vedere al re­zul­tatelor financiare, dar şi al operaţionalelor înre­gistrate. Creşterea puternică a profitabilităţii a venit ca o confirmare a strategiei de creştere agre­sivă urmată de companie“, a spus Mihai Logofătu, di­rector executiv şi acţionar cu 32,32% din com­panie. Compania va reinvesti profitul, neavând în plan să distribuie dividende.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO