Burse - Fonduri mutuale

​Bittnet Systems a atras 9,2 milioane de lei de la investitori într-o operaţiune de majorare de capital, bani care vor fi folosiţi pentru investiţii

​Bittnet Systems a atras 9,2 milioane de lei de la...

Autor: Tibi Oprea

10.04.2020, 19:56 919

Bittnet Systems, integrator local de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training în domeniul IT, a anunţat vineri la Bursa de la Bucureşti că închis operaţiunea de majorare de capital şi a strâns 9,17 milioane de lei de la investitori, bani care vor fi folosiţi pentru investiţii.

Operaţiunea s-a desfăşurat în două etape, în lunile martie şi aprilie. În prima etapă, care a avut loc între 5 martie şi 3 aprilie 2020, au fost subscrise 5,04 milioane de acţiuni noi (45,69% din total) la preţul de 0,83 lei pe acţiune, de un număr de 189 investitori persoane fizice şi juridice. În a doua etapă, compania a oferit spre vânzare cele 5.99 de milioane de acţiuni rămase nesubscrise, în cadrul unui plasament privat, la preţul unitar de 0,831 lei. Subscrierile au fost realizate de 51 investitori persoane fizice şi juridice.

„Reuşita de a atrage 9 milioane lei, suma ţintită integral, într-o perioadă de turbulenţe pe pieţele financiare globale, demonstrează că piaţa locală de capital funcţionează şi că investitorilor nu le este frică să-şi plaseze capitalul în Bittnet, apreciind atât rezultatele, planurile, dar şi informaţiile pe care le oferim. Succesul de astăzi ne oferă, pe de o parte, şansa deosebită de a fi una dintre cele mai solide companii la intrarea în noua realitate economică, dar, pe de altă parte, ne plasează pe umeri o responsabilitate extraordinară către investitorii care ne-au acordat încrederea lor în aceste vremuri tulburi”, a declarat Cristian Logofătu, cofondator al grupului Bittnet.

După finalizarea operaţiunii, compania va continua procesul de înregistrare a noului capital social majorat la Registrul Comerţului, ASF şi Depozitarul Central, precum şi formalităţile de admitere la tranzacţionare pentru drepturile de alocare BNETR07. În paralel, compania îşi urmează în continuare procesul de transfer către piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti.

Bittnet Group estimează venituri consolidate de 125 de milioane de lei în 2020, care vor genera un EBITDA de 9,5 milioane de lei şi un profit net de 2,5 milioane de lei. Indicatorul EPS (profit pe acţiune) ar avea valoarea de 1,27 bani, ţinând cont de un număr estimat de 200 milioane acţiuni după înregistrarea majorării de capital cu 7 acţiuni gratuite la 10 deţinute, supusă aprobării acţionarilor în Adunarea Generală din aprilie.

Bittnet Systems este deţinută în proporţie de 15% de Mihai Logofătu şi în proporţie de 14% de Cristian Logofătu, în timp ce Răzvan Căpăţînă-Groşanu are 11% din numărul de acţiuni.

De la începutul anului, acţiunile Bittnet se tranzacţionează în scădere cu 7,8%, pe fondul unui rulaj de 11,2 milioane lei, emitentul ajungând la 103,9 milioane lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO