Burse - Fonduri mutuale

Bittnet Systems ar fi subscris 2,5 mil. lei în cadrul plasamentului privat pentru acţiuni derulat de SafeTech Innovations, adică exact valoarea ofertei: investiţie de 192.000 de lei pentru 2,3% din compania de securitate cibernetică

Bittnet Systems ar fi subscris 2,5 mil. lei în cadrul...

Autor: Tibi Oprea

19.10.2020, 19:57 843

Bittnet Systems (BNET), integrator local de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training în domeniul IT, ar fi subscris 2,5 milioane de lei în cadrul plasamentului privat pentru acţiuni derulat de SafeTech Innovations luni, adică exact valoarea ofertei, fiindu-i însă alocate circa 0,11% din acţiunile puse la bătaie, potrivit informaţiilor ZF.

SafeTech a atras luni de la investitori 2,5 milioane de lei după ce oferta a fost suprasubscrisă în 37 de secunde, ajungând la o rată record de subscriere de 857%, respectiv o suprasubscriere de 8,6 ori, ceea ce reprezintă cea mai mare rată de subscriere a unei oferte desfăşurate de o companie privată listată la Bursa de la Bucureşti în ultimii şase ani.

În cadrul ofertei au fost vândute un număr de 625.000 de acţiuni SAFE, reprezentând 20% din capitalul social al companiei, la preţul de ofertă de 4 lei pe unitate, din care 3,8 lei pe acţiune prima de emisiune, iar în urma plasamentului privat valoarea de piaţă de companiei a ajuns la 12,5 milioane de lei.

Având în vedere dimensiunea ofertei şi faptul că rata de subscriere a fost de 856%, pachetul maxim pe care Bittnet l-ar fi putut achiziţiona a fost de circa 72.900 de acţiuni, respectiv 2,3% din numărul total de acţiuni al companiei, ceea ce înseamnă că investiţia companiei la SafeTech s-a ridicat la circa 292.000 de lei, potrivit calculelor realizate de ZF.

Luni seară, Bittnet a publicat la Bursă un convocator al acţionarilor, pentru data de 26 noiembrie, unul dintre punctele de pe ordinea de zi referindu-se la “ratificarea investiţiei realizate de societate în capitalul social al societăţii SafeTech Innovations”.

Odată ce acţiunile companiei vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO, spre finele anului, free-float-ul SafeTech va fi de 20%, în timp ce Victor Gânsac, CEO, şi Paul Rusu, Director Financiar, vor deţine fiecare o participaţie de 40% în companie.

Cele 2,5 milioane lei atrase în cadrul plasamentului privat vor fi direcţionate către investiţii. Prin listarea la bursă şi acces la capital, compania identifică o oportunitate în dezvoltarea de soluţii şi produse inovatoare în domeniul securităţii cibernetice, dar şi în creşterea capacităţii tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securităţii. Investiţiile în aceste noi proiecte vor putea genera venituri semnificative, fiind bazate pe tehnologie brevetată.

Plasamentul privat pentru acţiunile Safetech Innovations a fost intermediat de casa de brokeraj TradeVille, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în procesul de listare şi va fi consultantul autorizat al Safetech Innovations după ce acţiunile companiei vor intra la tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO