Burse - Fonduri mutuale

​Bittnet Systems, prima societate care trece de pe AeRO pe piaţa principală a Bursei: Acţiunile vor intra la tranzacţionare pe piaţa reglementată pe 3 iunie

​Bittnet Systems, prima societate care trece de pe AeRO...

Autor: Tibi Oprea

25.05.2020, 18:27 3048

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital locale, a aprobat în şedinţa de luni listarea acţiunilor Bittnet Systems (BNET), integrator local de soluţii I&C şi furnizor de servicii de training, pe Piaţa Reglementată, Categoria Standard Acţiuni, potrivit unui raport.

Data de 28 mai va fi ultima zi de tranzacţionare a acţiunilor Bittnet pe piaţa AeRO, în timp ce data de 3 iunie va fi prima zi de tranzacţionare a acţiunilor pe piaţa principală.

Astfel, Bittnet Systems este prima societate care trece pe Piaţa Reglementată de pe piaţa AeRO, de la lansarea AeRO, în februarie 2015, în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare.

Acţiunile Bittnet Systems vor fi retrase de la tranzacţionare pe SMT în data de 29 mai, pentru ca în zilele de 29 mai şi 2 iunie să fie realizată decontarea ultimelor tranzacţii cu acţiunile societăţii pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare.

Prospectul pentru Admiterea la Tranzacţionare a acţiunilor Bittnet Systems pe Piaţa Reglementată a fost aprobat, miercuri, 20 mai, de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Compania cu 158,4 milioane lei capitalizare este deţinută în proporţie de 14,14% de Mihai Logofătu şi în proporţie de 12,96% de Cristian Logofătu, în timp ce Răzvan Căpăţînă Groşanu deţine 10,3% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile înregistrează o creştere de 18,4%, pe fondul unui rulaj de 18,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO