Burse - Fonduri mutuale

Bittnet Systems vine pe AeRO pentru a creşte cu 1 mil. euro anual: „Avem nevoie de bani. Până pe 30 aprilie vom fi listaţi“

Autor: Cristina Bellu, Radu Bostan

23.03.2015, 00:08 812

„Nu vii aici ca să pleci cu un cec“, declara în 2011 pentru ZF Cristian Logofătu, unul dintre fondatorii Bittnet Systems, după ce încercase fără succes să obţină finanţare în evenimentul VentureConnect. Două luni mai târziu, fraţii Logofătu băteau palma cu primul lor investitor, un antreprenor care aflase de Bittnet citind ZF. După ce a crescut de patru ori în trei ani, furnizorul de training IT&C vrea să-şi continue dezvoltarea pe bursă.

„În cursul anului trecut am explorat diverse soluţii pentru a putea creşte capitalul com­pa­niei, una dintre soluţii fiind lis­tarea pe piaţa AeRO“, a spus la ZF Live Cristian Logofătu,  ac­ţionar şi director fi­nan­ciar al Bittnet Systems.

Una dintre condiţiile listării pe secţiunea bursei de la Bucureşti dedicată firmelor mici este ca cel puţin 10% din acţiuni să fie free-float, adică libere la tranzacţionare.

„Astfel am ajuns să vindem 10% din acţiunile companiei către Carpathia Capital, un fond de invesţitii polonez. Acum facem ultimii paşi pentru listare. După părerea mea nu ar trebui să ne prindă 30 aprilie nelistaţi”, a adăugat Logofătu.

Pe 9 martie 2015, Bittnet Systems şi Carpathia Capital au semnat un contract de vânzare-cumpărare pentru 450.439 acţiuni (10% din capitalul social al Bittnet). Preţul de achiziţie a fost de 150.000 de euro, acesta evaluând valoarea întregii companii la 1,5 milioane de euro. Principalii acţionari ai Bittnet Systems sunt Mihai şi Cristian Logofătu cu aproximativ 60%, Răzvan Căpăţînă cu aproximativ 20% şi Carpathia Capital cu 10%.

„Următorul pas este să continuăm să ţinem piciorul pe pedala de acceleraţie cu dezvoltarea activităţii companiei. Asta înseamnă continuarea expansiunii echipei de vânzări, înteţirea eforturilor de marketing şi continuarea expansiunii portofoliului de produse. Visul nostru e ca în viitor să rămânem doar acţionari, nu şi manageri”, a spus  Logofătu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO