Burse - Fonduri mutuale

BlackPeak Capital a atras 68 mil.euro în prima rundă de capitalizare a fondului său de investiţii BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, printre investitori fiind şi BCR Pensii. ”România este una dintre pieţele prioritare ale fondului şi suntem foarte bucuroşi să demarăm aici proiectele de investiţii”

BlackPeak Capital a atras 68 mil.euro în prima rundă de...

Autor: Roxana Rosu

14.06.2021, 11:22 414

BlackPeak Capital a încheiat cu succes prima rundă de capitalizare cu 68,5 milioane euro  a fondului său de investiţii BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, dintr-o ţintă finală de 120 milioane euro, printre investitori fiind şi un fond de pensii administrat de BCR Pensii.

Finanţarea va fi folosite pentru investiţii de 5-10 milioane euro în IMM-uri din România, Bulgaria, Slovenia, Croaţia şi Serbia.

„Este o etapă importantă în dezvoltarea BlackPeak Capital şi a întregului ecosistem de capital privat din regiune. Atât România, cât şi Europa de Sud-Est, au deja antreprenori de succes cu companii devenite lideri globali sau europeni şi suntem foarte încântaţi de oportunitatea de a dezvolta noi parteneriate. România este una dintre pieţele prioritare ale fondului şi suntem foarte bucuroşi să demarăm aici proiectele de investiţii. Ne bucurăm să avem printre investitorii noştri, în premieră, un fond de pensii private obligatorii din România, administrat de către BCR Pensii, şi avem încrederea că vom oferi oportunităţi de diversificare şi câştiguri pe termen lung investitorilor instituţionali”, a declarat Dorian Macovei, Director pentru România al BlackPeak Capital.

Fondul se axează pe formarea de parteneriate cu antreprenori de succes din regiune, care au ambiţia de a dezvolta companii de talie mondială prin inovaţie, creştere organică şi achiziţii.  BlackPeak Capital are o abordare sectorială generalistă, cu preferinţe pentru tehnologiile informaţionale, producţie de nişă, servicii pentru afaceri, servicii medicale şi produse de consum.

Prima rundă de capitalizare a BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund a fost subscrisă de către Fondul European de Investiţii (prin programele Cosme şi Jeremie), Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), Fondul de Pensii Administrat Privat BCR administrat de către BCR Pensii şi alţi investitori instituţionali europeni privaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO