Burse - Fonduri mutuale

Bloomberg: Bursa de la Bucureşti este a treia cea mai performantă din lume în 2019

Bloomberg: Bursa de la Bucureşti este a treia cea mai...

Autor: Tibi Oprea

23.12.2019, 00:00 371

Bloomberg, agenţie americană de ştiri, scrie că Bursa de Valori de la Bucureşti este a treia cea mai performantă din lume în 2019, fiind pe podium alături de Grecia şi Rusia, în contextul în care în urmă cu un an, pe 18 decembrie, acţiunile de la bursa românească s-au prăbuşit pe fondul perspectivelor „taxei pe lăcomie” anunţate de guvernul PSD. 

Astfel, optimismul legat de un nou guvern prietenos cu piaţa de capital a determinat transformarea acţiunilor „din paria în apreciate”, indicele principal BET înregistrând un avans de circa 34% în 2019, respectiv a treia cea mai bună dinamică din rândul celor 94 de pieţe analizate de Bloomberg.

Acţiunile din a doua cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană beneficiază de câştiguri îmbunătăţite, creştere economică rapidă şi, încă, evaluări ieftine după ce indicele a atins minimul ultimilor ani în ianuarie ca urmare a Ordonanţei 114. De asemenea, la baza creşterilor a stat şi promovarea Bursei româneşti la statutul de piaţă emergentă secundară de către agenţia de rating FTSE Russell.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO