Burse - Fonduri mutuale

Boardul Romgaz cere bonusuri mai mari deşi cererea de gaze şi vânzările sunt în scădere

Boardul Romgaz cere bonusuri mai mari deşi cererea de...

Autor: Radu Bostan

30.09.2015, 00:08 1757

Administratorii Romgaz (simbol bursier SNG) spun că bonusurile pe care le încasează nu ar trebui reduse doar pentru că rezultatele societăţii sunt sub aşteptări, cerând majorarea lor şi argumentând că această scădere are „cauze obiective“ precum reducerea cererii industriale de gaze sau modificările fiscale.

Boardul cere majorarea bonusu­rilor pentru per­formanţă, simţindu-se dezavantajat faţă de administratorii altor com­panii de stat.

Consiliul de administraţie al Romgaz, companie controlată de stat, solicită într-o scrisoare către acţionari revizuirea indica­torilor de performanţă după care sunt evaluaţi şi remuneraţi, având în vedere că piaţa s-a schimbat în cei doi ani de la aprobarea planului de administrare pe perioada 2013-2017.

Boardul invocă scăderea cererii de gaze şi electricitate, amânarea liberalizării pieţei şi introducerea suprataxei pe veniturile obţi­nute din liberalizare ca factori „obiectivi şi imprevizibili“ care ar conduce la ratarea obiec­ti­velor la care s-au angajat la numire, în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO